FAQ

Vincent: "hoe weet men welk niveau het beste past?"

Dat is een hele leuke vraag Vincent! Zie hieronder mijn beknopte reactie. Het niveau dat het beste past kan diegene het beste aan de docent vragen, door de docent te laten beoordelen en zich daarin te laten adviseren wat mogelijk/haalbaar/het beste is.

Het is mede afhankelijk van een paar factoren::

- of diegene wel of geen ervaring in dans en/of bepaalde vechtsport heeft
 
- eventuele soort danservaring
 
- of het een dame of heer betreft
 
- hoe ver iemand is in wat hij/zij kan, door middel van een klein danstestje hem/haar analyseren
 
Verder is er ook een verschil tussen een bep. niveau hebben en wat men aan kan.
 
Vanwaar jouw leuke vraag Vincent? Stel je de vraag i.v.m. de mogelijk nieuwe groepsindeling in Herten? Zoja, dan kijk ik wie op welk niveau het beste past en daarop een groepsindeling maken. Verder probeer ik zoveel mogelijk rekening met ieders wensen te houden. Of stel je voor jezelf de vraag om te kunnen inschatten of je op een hoger niveau kunt dansen? Of....?
 
Zodra ik merk dat iemand sneller vooruit kan, dan zoek ik zelf naar mogelijkheden en stel ik iets voor. Wanneer ik zie dat iemand iets meer begeleiding nodig heeft of aangeeft ergens behoefte aan te hebben, dan stel ik gratis voorbereidingslessen voor.
 
Een docent weet - door bovenstaande factoren - welk niveau diegene werkelijk heeft en wat hij/zij aan kan.... om hem/haar vanaf dat punt verder te helpen en te kunnen laten groeien.
 
Groei
Iedereen groeit op zijn/haar eigen tempo als individu, maar ook samen met de groep. Dat heeft tijd nodig en is ook niet echt in een hokje op niveau te plaatsen. Voor de verdere ontwikkeling is het ook belangrijk met welk doel diegene de lessen volgt.
 
Wil je meer weten over bovenstaande factoren? Dan hoor ik dat graag. Zoja, kom vrijdag na de les dan even naar me toe.

 

 

Foto gebruikt onder Creative Commons van J McSporran, quinet  © 2018 ÇoiSalsa. Alle rechten voorbehouden.

Maak een gratis websiteWebnode